ДПС няма твърда позиция дали ще подкрепи някой от водещите партии на изборите. Това стана ясно първото изказване на председателя на партията Мустафа Карадайъ.

„Нашата оценка затова, което видяхме по медиите – е че българските избиратели на тези избори гласуваха за промяната. Ние от ДПС също заложихме на промяна още при съставяне на нашите листи, но и в предизборната кампания. От повече от 4 години говорим за необходимостта от нормалност в политиката и налагане на демокрацията“, посочи Карадайъ.

По думите на лидерът на ДПС до момента анализаторите по-скоро стъпват върху аритметиката, отколкото да правят политически модели и конфигурации.

„Ще изчакаме окончателните резултати и тогава ще мислим за възможни конфигурации“, посочи той.

Карадайъ поздрави избирателите и сподели, че активността е добра за условията на вота.

„Досега заедно гледахме анализите от екзитполовете. Видяхме общата оценка и картина от изборите – искам да поздравим всички избиратели за активността на тези избори дори и в тези условията на пандемия. Заедно с това искам да благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ДПС, и в България и в чужбина, включително в Турция и подкрепиха програмата на ДПС за развитие на страната“, посочи още водачът на ДПС.

Хасан Азис: Очакваме добър резултат в Турция, ниската активност е заради пандемиятаНаправихме реална кампания в нереална обстановка, сподели вторият в листата на ДПС