Първата част от мост „Тодор Александров“ вече е монтирана. Това показва снимка, разпространена в социалните мрежи от кмета на район „Южен“ Атанас Кунчев. На нея се вижда големият кран, който поставя първата от дванадесетте 30-тонни греди, които ще осъществят връзката на двата края на моста. Те са изработени от предварително напрегнат стоманобетон и върху тях ще се изгражда пътната плоча.

Припомняме, че въпреки намерените археологически разкопки в основата на моста, работата по изграждането на обекта не спря и обещанието на фирмата изпълнител е съоръжението да бъде готово и пуснато в експлоатация преди края на годината.

 Това значително ще облекчи трафика от и към района, който в момента е в капан на инфраструктурните проекти, които се реализират.

НИНКН решава за археологията под Бетонния мост, под риск ли е целият проект за 200 млн. лева?Няма опасност новият мост да не бъде направен в срок, не така стоят нещата с жп линиите обаче

С огромно мнозинство! Общинският съвет гласува Бетонният мост занапред да носи името "Тодор Александров"41 съветници подкрепиха предложението на "Браво Пловдив", нито един против