Тодор Чалъков – Куката няколко пъти ходил на работното място на Денислав и го сплашвал. Това се е случвало, след като е бил освободен от ареста, разказва Милен Стаматов. Той е организатор на протеста в подкрепа на момчето, което стана известно, след като бе заснето в скандален клип в пловдивски мол, където 20-годишното момче бе вързано с колан като куче, а Емили Тротинетката, Куката и Чеченеца му подават различни команди, а момчето носи подхвърлени му предмети.

„Ние сме против цялата тази ненормалност, която залива обществото и искаме да покажем, че малко по-малко нормалността в държавата започва да се събужда. Въпросното видео беше абсолютна гавра, античовешко и неморално поведение”, заяви още Стаматов, който бе един от първите, който разпространи гаврата.

Той настоява за ефективно наказание. Относно Денислав каза, че все още се опитва да преживее шока, а това става по-трудно заради „проблеми, които му създават другите участници от видеото”.

„Подали сме сигнали до полицията и се надявам да се вземат мерки”, каза още Стаматов.

Към този момент на протеста в подкрепа на Денислав пред съдебната зала няма други хора, освен неговото семейство.

Родителите на момчето определиха поведението на тримата и снимането на клипа като гнусно и също поискаха ефективни присъди.

Припомняме, че днес Пловдивският районен съд започва делото срещу Даниел Йорданов, по известен като Емили Тротинетката, Тодор Чалъков - Куката, Петко Караилиев - Чеченеца и Стоян Карапанов.

По време на разпоредителното заседание трябва да стане ясно дали инфлуенсърите ще се признаят за виновни, като ако това се случи, те ще се ползват с 1/3 по-ниска присъда.

Започва делото срещу Куката, Чеченеца и Емили: Близки на Денислав готвят протестПървото заседание в Районен съд-Пловдив е насрочено за 20 юли