Маркировка на ремонтираната улица в Кючука „Даме Груев” обърква шофьори, сигнализира читател на TrafficNews.  Става въпрос за кръстовището с бул. „Македония”.

От изпратените до медията ни снимки се виждат две ленти за движение – едната е за направо и надясно, а другата за направо и наляво. Да, ама не – според маркировка има лента за наляво и направо, а всъщност,  приближавайки се до кръстовището, въпросната лента остава само за наляво.

Какво се случва с тези шофьори, които използват лентата за направо обаче, за да продължат по ул. „Бяло море”?

„Как какво, престрояваме се като луди, защото напред е само една лента. В час пик е някакъв ужас. Всеки, объркал се, се опитва да се пререди, за да продължи направо”, твърди възмутен читателят.

Освен че маркировката на пътната лента заблуждава водачите, тя създава и предпоставки за напрежение и ПТП-та.

TrafficNews говори с директора на ОКТ, Георги Стоилов, който заяви, че се е свързал с изпълнителя да сложи указателна табела на секцията на светофара отгоре, за да се вижда ясно.

„Ако той не сложи, ще го направим ние”, твърди той.

На въпрос маркировката няма ли да бъде пребоядисана, Георги Стоилов каза: „Тя отговаря на законовите норми, което ще измерим допълнително, когато ни поканят да приемем обекта.”

Припомняме, че ул. „Даме Груев” е пусната за движение от ноември месец миналата година, като изпълнител на проекта е фирмата „Парсек груп”. Обектът все още няма акт 16.