Мирен протест под наслов “Искаме справедливост за Митко” се проведе за поредна вечер в Цалапица. Именно исканията за справедливост за убийството на 24-годишния Димитър Малинов отекнаха в центъра на селото.

Протестиращи затвориха за около 10 минути централния път в селото.

“Съд и затвор за убийците”, настояха още местните, а след това запазиха и едноминутно мълчание в памет на Митко.

Майка му Атанаска Бакалова отново не може да сдържи сълзите си.

“Исканията ни продължават да бъдат същите. Искаме справедливост за Митко и всички, които са виновни да бъдат наказани. Искаме наистина вече Рангел да бъде намерен и върнат в България“, посочи Бакалова.

Опечалената майка допълни, че към този момент все още няма информация за задържане на обвинения задочно 30-годишен Рангел Бизюрев, който по данни на прокуратура е заминал в Германия дни след убийството.

Атанаска поясни, че не знае подробности относно следствения експеримент, който се е провел на мястото, на което е убит Димитър.

“На този етап няма да местим протеста в Панагюрище, оставаме тук в Цалапица и всеки ден близки и приятели на Митко ще протестират тук“, допълниха местните.

Те отново настояха за преквалифициране на обвиненията спрямо другите замесени в жестокото престъпление – близнаците Борислав и Валентин Динкови, които по думите им са съучастници на Рангел.

Протестът протича при засилено полицейско присъствие.

До второ нареждане полицаи от РУ-Стамболийски няма да присъстват в ЦалапицаОт събота има 24-часаво полицейско присъствие в селото

"Справедливост за Митко" пред Съдебната палата в София, протестно шествие стигна до сградата на МВР"Настояваме за доживотен затвор за убийците му" се чете върху един от плакатите