Близки и приятели на убития Митко от Цалапица и днес се събраха на протест в центъра на селото с искане за справедливост и присъди за всички, които са участвали в жестокото престъпление.

Майката на Митко отправи обвинения към двамата братя Динкови, след като техни близки ги оправдаха с това, че са били уплашени.

„Как не се стреснаха да му дадат първа помощ, а се стреснаха да го заравят. Аз като се уплаша звъня в полиция, не отивам нещо да върша на къра. Защо го убиха, защо не му помогнаха. Не мога да си обясня. Като видим едно животно ранено и му даваме първа помощ, а тук говорим за човек. Можеха да го спасят”, заяви Атанаска Бакалова.

Вече повече от два месеца близките на Митко излизат на протести, за да настояват за справедливост. И днес протестиращите запалиха свещи и запазиха едноминутно мълчание в памет на момчето, а след това се отправиха и към къщата на бабата на близнаците, където поискаха семейството да бъде изселено от селото.

"Убийци", скандираха протестиращите. 

Заради протеста в центъра на Цалапица в момента има няколко полицейски екипа и жандармерия. Полицейски кордон пази и пред къщата на Динкови.

Припомняме, че близо четири месеца след жестокото убийство на Димитър Малинов в Цалапица, двамата братя Валентин и Борислав Динкови, обвиняеми като помагачи в престъплението,  ще се изправят пред Районен съд-Пловдив тази седмица в сряда. Към момента те са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в следствения арест към затвора в Пловдив.

Насрочиха дело! Близнаците от Цалапица се изправят пред съда в срядаРазследването за убийството на Митко продължава във втора част и ще бъде излъчено утре

Oсновният заподозрян Рангел Бизюрев все още не е арестуван и не е ясно къде се намира към днешна дата. Той пътува дни след престъплението от София за Германия и от тогава следите му се губят.

Три месеца, след жестокото убийство в Цалапица мерки са взети  по отношение и на полицаите, които работят по случая в първите дни. Със заповед на министъра на МВР дисциплинарно уволнени са бившият директор на ОД МВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

Още подробности по случая може да видите тук: 

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство (II част)Нови кадри, изчистени с помощта на експерти, както и ключов свидетел