Конгресът на Българския футболен съюз на 18 март ще се състои и ще бъде изборен, стана ясно след днешния Изпълком. Причината обаче не се крие в подписката, която събра опозицията.
 
Президентът Борислав Михайлов обяви, че свикването на конгреса е станало още през септември и той ще се проведе по дневния ред, който е обявен в агенцията по вписванията. Според него конгресът ще бъде изборен.
 
"На 8 септември миналата година Изпълкомът е свикал Конгрес на 18 март. На 14 септември е обявено на страницата на агенцията по вписванията - така че има покана, а на нея пише дневния ред, с който всеки може да се запознае", заяви Михайлов на въпрос дали подписката от екипа на Бербатов за изборен конгрес през март е уважена.
 
Бившият международен съдия Виктор Касай ще бъде новият шеф на съдийската комисия към БФС. Това съобщи президентът на Футболния съюз Борислав Михайлов по време на пресконференция. Договорът на унгареца е за година и половина. Идва със свой асистент, а съдийската комисия ще бъде в същия вид към момента. Доскоро той е бил начело на съдиите в Русия.