Кой строи палаткови лагери в Пловдив? Пловдивчани, които искат промяна на системата, партийни активисти, столични гастрольори или хора със спорни биографии? Анализът на TrafficNews, че пловдивчани не желаят палаткови лагери по кръстовищата на града, предизвика огромен брой коментари. От пошли обвинения до тотална защита. Нека обаче да видим до каква степен пловдивчани биха се асоциирали с хората, разпънали палатковия лагер на моста на Панаира. 

Според официалното съобщение на полицията, в петък призори в палатковия лагер на бул. "Цар Борис Трети Обединител" са били проверени 30 лица. 10 от тях са имали криминални регистрации, като при някои те са повече от една.

Лицето, което внася уведомленията за протестите всеки четвъртък, е дисциплинарно уволненият полицаи Иван Дачев. Той е син на дългогодишния кмет на община Марица - Запрян Дачев.  Той бе уволнен след дисциплинарна проверка на Инспектората на МВР по сигнал на дознателя Георги Иванов. В сигнала си Иванов съобщава за няколко случая на груби манипулации на различни проверки от страна на Иван Дачев.

Иван Дачев е проверяван и за търговска дейност, тъй като в сигнала е имало информация, че през работно време той зарежда автомати за кафе.

Преди година Дачев бе задържан в Трето районно, след получен  сигнал за скандал на ул. "Васил Левски" в Кършияка.  Той пътувал със автомобила си "Хюндай" и влязъл в спор с друг водач на пътя за предимство. Дачев настигнал другата кола, започнал да се движи паралелно с нея, отворил дясната врата и се опитал да блъсне с нея съседния автомобил. В близост се оказал патрул на КАТ, който извършвал регулярна проверка и другият водач, 45- годишен пловдивски архитект, помолил полицаите за съдействие. Спорът започнал от дребно пререкание на пътя,  ескалирал до закани за саморазправа. 

Тъй като бил във видимо неадекватно състояние, катаджиите поискали да направят тест с дрегер и дрог чек на Дачев, но той отказал. Ползвайки правата си по закон, с които е добре запознат като бивш служител на реда, отказал да отиде и на кръвна проба в болницата. Заяви на униформените, че е полицай. Той бил отведен в ареста, а срещу него е образувано бързо производство за хулиганство. 

Друг от проверените протестъри - Валентин Караджов /30/ е разследван за кражби на три автомобила, 1 брой увреждане на чуждо имущество, 1 кражба , едно възпрепятстване на властта и едно причиняване на значителни вреди. 

Кражба и два грабежа има в досието на Георги Маламов /35/.

34- годишния Иван Иванчев е арестуван за кражба, 31-годишният Красимир Димиторв - за наркотици, а един от организаторите на протеста - Стойчо Андреев има регистрация за хулиганство. 

Една от жените , проверени в в петък призори - 38-годишната Теодора Николова е обвиняема за 4 кражби, а Светослав Михайлов е - за принуда.

Съмнително е, че хора с такава биография могат да представляват пловдивчани, без значение дали те подкрепят или не подкрепят протестите.  

Вдигането на барикадата в Пловдив - вижте поведението на протестиращите и полицаите„Корумпирани нещастници” и куп обидни епитети крещят седналите на пътя към униформените