„Животните са затворени в клетки, дворът е заграден с гуми, а Костадин е неоткриваем”. Това заяви пред TrafficNews кметицата на Малък чардак Дафина Христова по повод сигнала за бившия военен, който гледа различни животни в керпичена къща пред срутване и проси пари в социалните мрежи за дарения, за отглеждането им.

Христова разказа, че е запозната с казуса, като няколко пъти е правила опити да се свърже с въпросния Костадин Георгиев след оплаквания на живущи в населеното място. Той обаче не вдига телефона си, не отключва и нито една институция до този момент не е могла да извърши проверка.

„Доколкото съм запозната, жители на селото правиха снимки с дрон, а от тях се видя, че животните живеят заключени в клетки. Кучетата много лаят, седят затворени, носи се много неприятна миризма, а дворът е заграден от гуми”, сподели още тя.

Разказа още, че Костадин е забелязван от жителите веднъж в седмицата и то късно вечер, когато уж храни животните.

„Ходили сме с полицаи с доктори, с други институции, но обектът е  заключен. Веднъж го видях на живо, помолих го да премести животните, той каза, че ще го направи, но до ден днешен промяна няма. Определено има нещо нередно”, разказа Христова.

Припомняме, че наши читатели сигнализираха за бивш военен, който събира животни в Малък чардак и ги държи заключени в къща, която е пред срутване. Според тях той злоупотребява с животните, като проси пари за дарение за отглеждането им, чрез фейсбук профила си. За сметка на това пък не полага никакви грижи за тях, а харчи парите за себе си, твърдят още те.

В социалните мрежи Костадин Георгиев е създал страница, в която описва, че полага грижи за котки, кучета и прасета, като са му необходими, за да ги изхранва и обгрижва.

„На мен и съседите ни започнаха да ни изчезват домашните любимци – котки, които ние сме отгледали, кастрирали, регистрирали и се грижим за тях. Оказва се, че на края на ул. „Ален Мак” №11 е закупен имот от лицето Костадин Георгиев чрез средствата за дарения. Той не само, че краде животните ни, като дори знае къде са камерите на улицата ни и затова заобикаля и ги ловува през задните такива и дворове, но същия е превърнал закупен от него имот – кирпичена къща пред срутване и двор в база за отглеждане на кучета, котки, прасета, а освен това е струпал в поземления имот голям брой използвани гуми за тежкотоварни камиони– над 100 бройки”, разказаха читателите ни.

С част от гумите запълвал дупки в оградата си. Те разказаха, че въпросното лице е бивш военен, който се крие и пристига в селото само по тъмно, в седмицата идва по два пъти в селото и може би тогава храни животните. Хората от селото са подготвили и подписка срещу мъжа, тъй като се разпростирала остра и неприятна миризма на изпражнения, които той не почиствал.

„Мирише ужасно и действията му крият опасност от зарази. Интересното е, че този човек се изживява за „Спасител на животни” в интернет, пише сърцераздирателни писма , регистрирал е няколко банкови сметки за получаване на средства и постоянно декларира, че не му стигат парите за отглеждането на огромния брой питомци. Така според мен заблуждава добрите хора, които му изпращат пари, още повече съм сигурна, че не води съответната данъчна отчетност, заблуждава хората и присвоява средства”, споделиха те.

Хората са изпратили и писмо до районния прокурор, като очакват да бъде извършена проверка.

Бивш военен проси пари за дарения за животни, държи ги заключени в къща пред срутване край Пловдив