„Създаде се някаква много странна истерия с улица „Отец Паисий”, докато ме нямаше… Още днес в Общината ще дойде златното паве, и двата много важни метални бордюра, които ще си бъдат сложени на мястото. Веска Сариева… тя е наша приятелка,  Господ да я поживи и да пали свещи, че ако спрем културната програма на Пловдив, ще се чуди какво да прави”, заяви кметът Иван Тотев за скандалите около реконструкцията на улица „Отец Паисий”. Той изрази недоумение как изведнъж тези правоъгълни павета са станали толкова уникални, като даде пример и  с други улици, където настилката е същата.

„Гледам, че и министърът на културата Боил Банов е говорил за „Отец Паисий”. Него обаче го чакаме да говори за Тютюневия град, за където трябва съгласувателни процедури”, захапа кметът задочно и Банов.

Тотев обясни, че има проект за улицата, който е съгласуван с НИНКН, но в него не влиза какви  точно да бъдат паветата.

„Не цялата улица е с правоъгълни павета, на места са и квадратни. Така че спокойно, там където са били правоъгълни павета ще си останат такива, а където са квадратни ще си остант квадратни… Няма обаче да взимаме от други улици, за да направим всички правоъгълни”, продължи Тотев. Той допълни, че освен „Отец Паисий” в реконструкцията влизат и други съседни улици.

Още по скандала ТУК и ТУК