Областният управител Дани Каназирева излезе с отворено писмо, в което съобщава, че тя и екипът й са направили пълен отчет за дейността си от началото на мандата до сега и са готови да го предоставят на представители на протестиращите. 

Преди седмица, на традиционния протест в четвъртък, демонстранти се събраха пред сградата на Областна управа и поискаха оставаката на Каназирева. Те я освиркаха и я попитаха колко пари и е предложил премиерът, за да стане областен управител. Вие обяснявате че сте опозиция, а Бойко каза, че сте негово момиче, каза протестърите. Тук съм, за да решавам проблемите. Никой не ме е спрял да го правя, отвърна Каназирева и обвини един от организаторите - Асен Костов, че е обиколил всички партии, за да бъде излъчен за общински съветник, включително и в ГЕРБ , където се е хвалил със снимката си с премиера Борисов. По време на скандала протестърите и поискаха отчет. 

"Готова да чуя всеки един жител на областта и да разговаряме за важните проекти в региона и за проблемите, които трябва да се решат. Убедена съм, че чрез диалог и изслушване, заедно, всички ние, жителите на област Пловдив и институциите в лицето на местната власт и държавата, може да намерим най-доброто решение на всеки казус. Поставеният срок от присъстващите на протеста пред Областта бе две седмици, но с екипът ми сме готови с отчета.

Нека още тази седмица протестиращите  излъчат свои представители и в посочен от тях ден и час да се срещнем –ако желаят и този четвъртък, за да дам пълен отчет за свършеното и да отговоря на всеки един поставен въпрос" съобщи Каназирева. 

Жесток сблъсък: Каназирева V/S Асен КостовНяма от какво да се притеснявам, заяви Областният управител на Пловдив