На първия ден от декември България регистрира най-големия брой смъртни случаи от COVID-19 – 221 души. В Пловдив новите случаи бяха 303, а 10 души загубиха битката с вируса под тепетата.

За 24 часа: 595 излекувани в Пловдив и областта! 10 души с коронавирус са починалиОще един лекар и четири мед. сестри са сред заразените

В битката с COVID-19 МБАЛ „Св. Пантелеймон“ подава ръка на другата общинска болница в града като част от средствата на лечебното заведение ще бъдат прехвърлени на МБАЛ „Св. Мина“.

Прехвърлят на "Свети Мина" част от средствата на "Свети Панталеймон"Двете общински болници си подават ръка

От днес личните лекари могат да издават електронни направления за PCR изследване за Covid-19. Как стоят нещата с пациентите в Пловдив?

Облекчени ли са пациентите в Пловдив след въвеждането на електронните направления за PCR тест?Системата заработи от днес, в сила остават и хартиените документи

Зимата започна да напомня за себе си, като край най-големия парк край Пловдив – „Родопи” – пътят към хижа „Здравец” се заледи. Снежното време пък изкара любителите на дрифтовете, което доведе до първите катастрофи.

 

Внимавайте, шофьори: Ледена пързалка дебне на пътя към хижа Здравец!Пътното платно е напълно замръзнало, показват снимки

Започна се! Гонки, дрифтове и катастрофи в снега на хижа ЗдравецСнощи в местността е имало около 20 – 30 автомобила

С настъпването на зимата палмите в Пловдив бяха опаковани, а ледената пързалка вече заработи. На 1 декември елхата под тепетата заблестя, макар и със скромна церемония заради мерките срещу COVID-19.

Коледният дух се настани в Пловдив – грейна елхата в сърцето на градаБез хор и музикална програма, но с Дядо Коледа бе даден старт на отброяването до големи празник

Въпреки COVID-19: Отварят ледената пързалка в ПловдивУвеличават цената на входа

Близо 3 млн. лева ще бъдат вложени в пътни връзки в Източната индустриална зона.  След като държавата отпусна 1 млн. лева за ул. „Владя” и връзката й с „Марица – Юг”, Община Пловдив пусна поръчка за 2,7 млн. лева за реконструкцията.

Наливат близо 3 млн. лева за нова пътна връзка в Пловдив заради голяма инвестицияОбщина Пловдив пусна обществената поръчка за ремонта на ул. „Владя” и връзката й с бул. „Марица”

Идва последният изпит за човечеството, задават се опасни енергийни събития, това твърди пловдивският езотеричен анализатор Красимир Куртев  в астропрогнозата си за 2021 година.

Астропрогноза за 2021: Идва последният изпит за човечеството, задават се опасни енергийни събитияВижте кои са най-критичните дни в годината според анализатора Красимир Куртев