Община Пловдив подписа договора с „ИСА – 2000” за пробива под водната палата, като вече текат и сроковете за проектиране. С дата 7 април двете страни са се обвързали да изградят кръстовището на две нива срещу 9 269 600 лева с ДДС. Строителната компания на Юлиян Инджов ще извършва строително-монтажните дейности, като те са наели и подизпълнител в лицето на проектантската къща „Биас – М” от София. Те трябва да преработят проекта на „Вектор бул” от 2013 година, за който Община Пловдив плати.

Максималният срок, за който от строителната компания трябва да изградят пробива е 583 дни, считано от 7 април. От тях 60 дни са за проектирането, а останалите календарни дни за строителството. Това означава, че градските власти ще имат точния проект за пробива в средата на юни.

Въпреки че срокът е до края на 2023 година, от Община Пловдив и изпълнителят са уверени, че той ще бъде направен за една година от първата му копка.  През по-голямата част от изграждането на кръстовището на две нива панаирния мост ще бъде затворен за движение, както и „Марица-Юг”. Изпълнителят на проекта ще трябва да направи пробив с общата дължина е 540 метра, от която 49 метра подлез. 

Гаранцията, която дава „ИСА – 2000” за пробива е 12 години, както на конструкцията,така и за пътя. По 10 години са гаранционните условия за ВиК и електрическата мрежа.

Кметът: Трафикът около Водната палата е ад, ще видите промяната като направим пробиваНе знам дали съветничката, която критикува проекта, въобще има книжка, заяви кметът