„Рано е да се правят окончателни анализи. Бойко Борисов може да продължи с административния и си корупционен модел да печели избори, но  загуби властта. Това е една България, която въпреки целият хаос от ЦИК, въпреки мачкането на хората те си упражниха правото на вот”, каза Христо Иванов. Той каза, че е показателно как българите в чужбина се редеят на опашка пред секциите в чужбина, които са живата вода на това общество.

„ БСП губи централно място, ДПС не може да играе ролята, която да определя царете зад кулисите. В център –дясно вече има една политическа сила, независимо от това дали ще надскочим ДПС, самият факт, че им дишаме във врата, може да ги изместим като политическа сила която налага дневния ред в парламентарния живот”, каза Иванов. Той каза, че ДБ има екип във всяка една област на обществения живот, които не просто знаят, а могат да ги устояват в отборна игра.

На въпрос от БТВ дали формацията може да участва в широка антиГЕРБ коалиция Иванов отговори:

„Управлението не може да е самоцел.Парламентарния живот дава достатъчно инструментариум за това. Коалицията е само една от тях. Нека преди да говорим – да видим колко тежим. Първо трябва да се гласува против мандата на Бойко Борисов, едва отвън от него започваме да говорим как и какво правим. Съвместно действие е техника след това”, каза Иванов.