Хаосът с изплащането на пенсиите в Пловдив продължава. Част от по-малките пощенски клонове в града днес връщаха възрастните хора и ги препращаха към големите районни пощи, показа проверка на TrafficNews.

„Все още имаме проблем след хакерската атака от миналия месец. Пенсиите се дават по ведомост, а ние не сме получили такава. И пари при нас няма”, обясняваха пред пенсионерите от клона на ул. „Стоян Михайловски”. Там са разлепили и съобщение на вратата, в което е упоменато, че този месец пенсии тук не се изплащат. Изплащането става в районната пощенска станция по постоянен адрес по лична карта, регистриран в НОИ.

В случая пенсионерите, които живеят в квартала и постоянният им адрес е тук, са препращани към Централна поща. Останалите – според адреса по лична карта. „Току що върнахме една жена, чийто постоянен адрес е в Асеновград”, обясниха от клона.

В други клонове, като този на  ул. "Арх. Камен Петков", проблеми нямаше.

Припомняме, че пред районните пощенски станции от сутринта се извиват опашки от пенсионери.

Отново! Опашки се извиха пред пощите в ПловдивПенсионерите очакват да получат пенсиите си

Заради ръчното плащане, което става изключително бавно, този месец се спазва стриктно графика по година на раждане. Днес парите си можеха да получат единствено хората, родени до 1941 г. Утре ще се изплащат пенсиите на родените 1942-1947, в сряда – 1948-1953, в четвъртък – 1954-1960, в петък – 1961 до край. От 16 до 20 май всички пропуснали ще могат да получат пенсиите си.

Пенсионерите, които получават парите си по банков, вече са ги получили. Едновременно с пенсиите се плащат и т. нар. „COVID добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.