Общинският инспекторат в Пловдив глоби една от фирмите, които работят по европейския проект за уличната мрежа в квартал „Гладно поле”. Наши читатели ни сигнализираха, че от началото на  годината в района на казармите се трупата строителни отпадъци, като те стават все повее.

„На отсечката между ул. "Богомил" и бул. "Санкт Петербург", точно срещу парк Лаута , се трупат строителни отпадъци, заедно с кал. Забелязах, че те идват от строеж в близост . Въпросната отсечка не се почиства, не се ползват контейнери за строителни отпадъци и по никакъв начин не е оградена. От известно време насам идват и разни хора по тъмно да изхвърлят своите боклуци на купчините. Точно срещу това "сметище" има парк, което се посещава редовно от семейства, а вятърът разнася прах и боклуци”, пише нашият читател. Той допълни, че е недопустимо да се трупат строителни отпадъци и кал в близост до места, които се посещават редовно от хора.

Оказа се, че въпросните строителни отпадъци се трупат от фирмата, която работи по изкопите по уличната мрежа в района. От Общинското ФБР са установили, че насипите със строителни отпадъци са от работещите по продължението на ул. „Тодор Гатев”.

Те са написали и акт за 800 лева на консорциума ДЗЗД „Градска среда 2020”, в която влизат две фирми – карловската „Алтрам” и „Модус – Г”.  Въпросната компания работеше и по преасфалтирането на бул. „Санкт Петербург”.