Калта, шлака и камъни в тръбите на парно в салон за красота нямат общо с топлопреносната мрежа на EVN. Това заявиха за TrafficNews от енергодружеството след проверка по сигнал на пловдивчани, обърнали се към TrafficNews за съдействие относно водата, течаща в цялата им инсталация. 

Вижте какво разказаха пред медията ни собствениците на салон за красота на бул. "Свобода":

Пловдивчанин показа какво тече в парното в Пловдив СНИМКИСпоред EVN обаче има отклонения във вътрешната инсталация, която е собственост на хората

От EVN Топлофикация обаче са категорични, че инсталацията е била изградена от собствениците и е частна собственост, както и че никой друг в сградата няма оплаквания от услугите им. Ето и цялата позиция на дружеството: 

На този адрес има присъединена жилищна сграда, а от нея е присъединен и обект тип салон за красота. Установено е, че от жилищната сграда няма сигнали за некачествено снабдяване и изразяват удовлетворение от качеството на услугата. Това е посочено и от живущи на място. В тази връзка отново ви информираме, че в случая със салона за красота става дума за негова вътрешна отоплителна инсталация, която е собственост на самите собственици.

Тук не се касае за топлопреносната мрежа на дружеството, тъй като вътрешната инсталация на салона за красота няма пряка връзка с абонатната станция, а е разклонение от същестуващата инсталация на сградата. Освен това няма зависимост и връзка между водата в топлопреносната мрежа на дружеството с водата и функционирането на вътрешната инсталация на салона.  

Проверката показа също и че, помпата в абонатната станция функционира нормално и не е подменяна. Нямаме информация дали другият обект (салонът за красота) е монтирал такава допълнителна помпа за своето помещение.