Преди дни 4-ма ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент – Екзюпери” показаха, че герои съществуват. На 9 април Иван В., Георги А., Румен Л. и  Антон С. се превърнаха в спасителите на кучето Джеси. Те показаха, че са истински граждани и без да се колебаят подадоха сигнал срещу насилника на питбула.

11 години обаче четириногото е живяло без любов и под ужасен терор. Видът му издава, че през годините стопанинът не е полагал адекватни грижи за него. По думите на специалисти, крачето на Джеси е било счупено преди повече от 9 години, но заради безотговорността на Стоил, който не е взел мерки, то не се е възстановило и предвижването му и към този момент е изключително трудно. Това обаче не е притеснило злодея и той е продължил да издевателства над кучето, но до 9 април. Именно тогава е дошъл и моментът, в който е сложена точка на тъжната история за Джеси. Отговорници са именно смелите възпитаници на ФЕГ и Радослава Камбурова. Тя също се e отзовалa на място веднага, след като разбира ужасната история. В момента Джеси е под крилото на Камбурова, която я е настанила в клиника, за да може да се възстанови от нанесените травми.

По думите на спасителката му, към момента Джеси е спокойна и дори има апетит. „Има лек страх все още, леко трепери, но е значително по-добре. До живот  ще бъде на медикаменти, това е тъжното. Сега търсим осиновител и набираме средства за лечение”, каза Камбурова пред медията ни.

Едно от момчетата, участвали в спасителната акция разказа пред TrafficNews за ужасната гледка, на която са се натъкнали. По думите му, стопанинът хванал кучето за нашийника и го вкарал в апартамента си с ритник, а минути по-рано забелязали, че животното е със счупено краче,  брутално пребито и нарязано.

Преди да вляза в училището, забелязах, че кучето се движи, сякаш не е трезво. Когато отидох до него то се доближи и никак не изглеждаше добре физически. В този момент ме видяха други три момчета и дойдоха до мен. Видяхме, че кучето е на въпросния мъж. Отидохме при него и попитахме защо кучето е в такова състояние, предупредихме, че ще извикаме полиция”, каза момчето.

Това обаче не стряска насилника Стоил Георгиев. Той заявява, че  няма какво да му направи полицията. Учениците се притеснили за кучето и бързо се обадили на телефон 112. За съжаление обаче никой не е откликнал на сигнала им, защото били непълнолетни. Служителите на МВР ги посъветвали да отидат да пуснат жалба в районното. Учениците обаче сметнали, че това би утежнило ситуацията и не искали миг повече Джеси да стои в жилището на Стоил. Благодарение на упоритостта им и след множество обаждания пристигнал един от патрулите на 3-то районно. Тогава обаче Стоил вече не е бил в апартамента, а полицаите се запътили да го търсят към близката автомивка, където работил. От там заявили обаче, че въпросното лице е напуснало и търсенето било без успех.

Радослава Камбурова  разказа пред медията ни, че след часове чакане пред блока, Стоил се е прибирал около 17:00 часа. По думите й, тя и децата позвънили на полицията. „Звъняхме и на кметицата на Район „Северен”, която откликна адекватно и ангажира проверяващи от няколко институции,” разказа Камбурова.

Така те пристигнали съвместно със служители на МВР и лекари от клиника. От разказа става ясно, че Стоил е отворил вратата след продължително звънене на звънеца. След това проверяващите са се натъкнали на ужасяваща гледка. Апартаментът на Стоил Георгиев изглеждал като депо за боклуци. По думите на спасителите на кучето, Джеси била свита на кълбо и в много лошо състояние.

За щастие, част от присъстващите убедили Георгиев да предаде кучето доброволно за лечение, защото без неговото съгласие Джеси не може да бъде дадена. След това на агресора му е наложена глоба за това, че не е полагал грижи за кучето, разпитани са свидетели,  а от прокуратурата е започната проверка срещу мъжа.

Както медията ни съобщи по-рано Георгиев е на около 30 години и това не първото животно, над което издевателства по този начин. По думите на живеещи в квартала, той обитава сам апартамента си в Кършияка, защото близките му живеят в чужбина. Те разказаха още, че от малък обикалял със съмнителна компания. Георгиев употребявал  редовно наркотици и в квартала се носил  слух, че младият мъж има отключено заболяване, вследствие на всекидневното взимане на забранени вещества. Вероятно това е подтиквало и Стоил да извършва подобни садистични действия. 

След тази информация, сестрата на Стоил си позволи да заплашва и обижда в коментарите под статията, споделена на нашата Фейсбук страница. Тя категорично отрече брат й да е употребявал наркотици и да е извършил това. От полицията обаче съобщиха за медията ни друга информация. Въпросният Стоил всъщност преди години е бил задържан и осъждан  за наркотични вещества. По разказ на запознати, Георгиев тормозил и дори убил кучето на своята сестра, докато били в Германия. Те сочат още, че семейството на Стоил също имали проблеми преди години с агресивното му поведение.

Собственикът на пребития питбул в Пловдив употребявал много дрога, издевателствал и върху друго кучеВчера пловдивски ученици подадоха сигнал и спасиха животното от причинената му жестокост

 Другото твърдене на жената, което не кореспондира с истината е, че Джеси имала алергия и от това се появили раните на вратлето й.  Версията на Стоил пред полицията обаче била, че котка влязла от прозореца и наранила питбула.

Ветеринар  коментира пред медията ни обаче, че категорично състоянието на кучето е било много занемарено и не са се полагали грижи. „Това не е алергия, да възможно е да има, но тези рани не са от алергия. Теглото му е под нормата и консумира храна само от ръка.” По думите на специалиста има и травми по тялото на Джеси и е установена  болест „Кушинг”. Според лекарите кучето е ражадало в близките години, но какво се е случило с малките кученца, не е ясно.

В редица коментари под статията, въпросната сестра отправяше заплахи и към Румен, който е един от учениците. Не след дълго жената изтри коментарите си, но  вече има пусната жалба от страна на непълнолетното момче. 

Румен апелира хората, ако станат свидетели на такова насилие, моментално да сигнализират на органите и да бъдат настоятелни. „За минута никой от нас не се стресна, защото това е живо същество”,каза още младежът.

Сега е ред и на институциите да се задействат , но дали това ще стане, следва да разберем…. TrafficNews ще продължи да следи случая.

Всеки, който иска да помогне на Джеси може да дари определена сума чрез:

банк ЕАД
 
 BG88PRCB92301032980910
  
 PRVBBGSF
 
 Радослава Камбурова
 
 Дарение за Джеси
 

 

Джеси днес: