На 21 септември в Асеновград ще се проведе инициативата „Ден без автомобили“ на общината и полицията.

Общинската администрация и Районното управление на полицията в Асеновград приканват жителите на града, както и неговите гости да участват в импровизиран пешеходен тур до Асеновата крепост този понеделник – 21 септември.

"Денят без автомобили" ще бъде отбелязан и с безплатен вход на туристическия обект - от 09:00 ч. до 20:00 ч. Служители на администрацията и униформени призовават поне за ден да слезем от превозните средства, като използваме алтернативен транспорт или се придвижим пеша.

С личното си участие всеки желаещ да се включи в похода ще допринесе за опазването на околната среда и ще повлияе върху предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия. 

С нестандартната инициатива общината и полицията се включват в отбелязването на Европейската седмица на мобилността. Единственото което е необходимо да направите, за да имате възможност да посетите безплатно най-атрактивната и често посещавана туристическа забележителност около Асеновград, е да изминете близо 2 километра пеш или с алтернативен транспорт