Заседанието по гласуването на промени в Изборния кодекс продължава близо 17 часа. Иван Манев от "Продължаваме промяната" поиска то да бъде прекратено, като оставащите до края текстове бъдат обсъдени следващата сряда (7 декември). Искането му обаче не беше подложено на гласуване.

Вместо това Надежда Йорданова от "Демократична България" поиска проверка на кворума. Регистрираха се само 34 депутати. Това се случи малко преди 2ч. след полунощ.

Водещият заседанието Кристиан Вигенин от БСП определи, че правилникът му позволява заседанието да продължи, но само с обсъждания, без да могат да бъдат гласувани текстове.

Междувременно парламентът реши бюлетините от хартиеното и машинното гласуване да се трупат на едно място. До тук се стигна след като ГЕРБ гласуваха против собственото си предложение. Надежда Йорданова от "Демократична България" посочи, че това е опасно, защото бюлетините от хартиеното и машинното гласуване са много различни по размер.

"Представете си тези два вида хартия как ще изглеждат на едно място? Как ще се брои, как ще се гарантира, че някоя бюлетина от машина няма да се изгуби?", възмути се Йорданова.

Припомняме, че към 15-тия час от гласуването по предложение на "Възраждане" в залата зазвуча химнът. 

След полунощ: Насред дебатите в пленарната зала прозвуча химнътЗаседанието продължава вече 15-ти час

Повече за дебатите и решенията на депутатите вижте тук: 

Наново прегласуваха Изборния кодекс, стотици на протест пред ПарламентаОттук насетне ще гласуваме с хибридна система - хартиени бюлетини и бюлетини от машинно гласуване