"Всички участници в партита ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията, нарушили заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб. Това съобщи областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева по повод акцията в ресторант "Рибарника", провела се снощи. 

Припомняме, че миналата вечер бе организирано голямо незаконно пари с над 50 човека и с гост изпълнител - поп-фолк звездата Милко Калайджиев. Заведението отворило неправомерно за частно парти, за да може собственикът да отпразнува рождения си ден. Припомняме, че полиция обсади ресторанта и се стигна дори до бой. 

Полицията глоби 50 души след купона в Рибарника, празнували рожден ден на собственикаАктове за всички присъстващи

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден", коментира Каназирева.

Полицията влезе в "Рибарника", гостите крещят, обиждат и нападат униформените ВИДЕОНа гости съм, бе лаконичният коментар на Милко Калайджиев, който е сред присъстващите на партито

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер -2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града - "Малката Марица", в което също е имало незаконно парти. Полиция е имало и в друг обект - денс клуб "Делайт".

Полицаите прибраха в районото купонджиите от Малката МарицаНаписани са общо 12 акта на нарушителите

Проверките продължават, като в тях ще участват и хора от Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

Още един незаконен купон в Пловдив! Полицията влезе в денс клубСлед „Рибарника" и „Малката Марица" и клуб „Делайт" бе хванат в нарушение