Десетки малки пациенти вече се диагностицират от модерна ехографска система. Тя е дарена от инициативата „Българската Коледа“  за Клиниката по детска хирургия към Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. 

Методи е един от малките пациенти в Клиниката по детска хирургия, на който му се наложи да използва дарената от „Българската Коледа“ апаратура преди да бъде опериран. Той постъпва тук заради възпален апендикс и интервенцията е извършена успешно. 

Още вижте във видеото на TrafficNews.bg:

„Невероятно е като идея и благодарение на апарата бързо влязохме на операция“, казва майката на Методи – Детелина Зочинова.

„Пожелавам си за Нова година и Коледа едно светещо мече - това е за Коледа, за Нова година си пожелавам да бъда здрав и да не ме боли“, казва малкият Методи.

Той и неговите връстници се изследват на съвременен ехограф, който има различни възможности и може да се използва за по-специфичната неонатална и кърмаческа детска хирургия. Той е на стойност от 44 хиляди лева. 

Тази година „Българската Коледа“ е дарила и анестезиологичен апарат на стойност 40 хиляди лева за Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в болницата. От Клиниката на доц. Мошеков вече знаят от каква апаратура имат нужда при следващата кампания.

От 2003 година до момента Университетска болница „Свети Георги“ е получила апаратура от "Българската Коледа" за близо 2 милиона 300 хиляди лева.