Първи за годината сняг падна на много места в Пловдивска област. В Родопската яка и в подножието на Средна гора побеля, а селата заприличаха на излезли от истинска зимна приказка.   

Бяла пелена е покрила Първомай, района около лифт Сопот, брезовското село Свежен, родопските села Бойково и Гълъбово, хижа Здравец и Върховръх.

Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология сочи, че в следващите часове облачността навсякъде ще започне да се разкъсва и намалява.

С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. До края на денонощието температурите чувствително ще се понижат и в почти цялата страна и ще станат отрицателни.

През почивните дни ще бъде ветровито и студено. Облачността ще е по-често значителна. Ще има и превалявания от сняг, повече като количество в неделя. Минималните температури в повечето места ще са между минус 8 и минус 3 градуса, в отделни котловинни райони при разкъсване на облачността - до минус 12 градуса, максималните - предимно между минус 3 и 2 градуса, на места в котловините на Западна България до минус 5 градуса. В Пловдивска област градусите ще варират от минус 4 до плюс 1 градуса.

Ето как изглеждат Първомай

Лифт Сопот

Бойково

 Хижа Здравец и Върховръх

Гълъбово

Свежен