Близките на загиналите в тежката катастрофа край Кадиево Тодор Бараков и Виктор Василев отново се събраха на мълчалив протест пред съда в Пловдив. Те настояват за справедливо наказание и затвор за виновния шофьор за мелето Петър Маринашки.

Маринашки призна вината си, но не и фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

„Оцелелите след катастрофата край пловдивското село Кадиево момчета лъжат и шофьорът Петър Маринашки, причинил кървавото меле с две жертви, може да се измъкне“, коментира бащата на Тодор.  

По време на заседание в началото на месеца двамата оцелели в мелето дадоха пълни обяснения пред съда за злополучния ден. Те бяха категорични, че Маринашки не е управлявал БМВ-то с бясна скорост.

„Убийците на пътя заслужават затвор“, гласи един от плакатите на протестиращите.

Припомняме, че Петър Маринешки е привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.

Оцелелите след мелето край Кадиево: Маринешки ни вадеше от колата, не е карал бързо и не е употребявал дрогаБМВ-то ковчег е било със сменена преди 3-4 дни гума