Близките на убитата и заровена от мъжа си Фани от Пъдарско искат възмездие и по-тежка присъда за убиеца й. Те обжалват присъдата на Александър Пашов от същото село за жестокото престъопление срещу младата жена. Подаден протест срещу решението на Пловдивския окръжен съд има и от прокуратурата, от където също са недоволни от наложеното скромно наказание.

Пашов ще се изправи пред Апелативен съд- Пловдив на 29.02.2024 точно в 9:00 часа.

Спрямо Александър Пашов бяха повдигнати две престъпления- че умишлено е умъртвил 28-годишната майка на децата му, като убийството е извършено предумишлено и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие, чийто спусък Александър Пашов е натиснал, за да убие жена си. През 2023 година той призна вината си пред Окръжен съд-Пловдив  и получи присъда от 16 години при първоначален строг режим. Присъдата дойде, след като съдийския състав с председател Петко Минев определи едно общо най-тежко наказание за всички престъпления. 

16 години затвор за Александър, застрелял и заровил жена си в пловдивско селоТой е заявил в обясненията си пред съда, че не е искал да я убива, а само да си поговорят

В това заседание Пашов даде обяснения и призна, че е закупил оръжието втора употреба от Раковски. Мотивите за покупката били, че близки на жена му Фанка отправяли заплахи към него и искал пистолета за самозащита. По думите му, Александър нямал желание да убива майката на децата си, а само да си поговорят.

Веднага след като съда осъди Пашов , близките на 28-годишната жена бяха възмутени от малката присъда. По думите им този човек се е гаврил с Фани и не съжалява за това което е направил.

„16 години затвор ли само струва животът на  дъщеря ми, това е гавра и подигравка. Тя беше манипулирана от него и живееше един ограничен живот, цялото село  знаеше това. Фани беше ограничена дори и от мен, от собствената й майка, тя не идваше в нас заради този човек,” Това разказа още тогава пред TrafficNews майката на 28-годишната Фанка Иванова, която бе убита по брутален начин от бащата на децата й.

Майката на убитото момиче беше категорична, че няма да спре да търси справедливост за дъщеря си.

Майката на убитата Фани от Пъдарско: 16 години ли струва живота на дъщеря ми, той се е гаврил с неяСемейството е категорично, че убиецът трябва да получи доживотна присъда

Припомняме, че престъплението стана на 25 ноември 2022 г. в пловдивското село Пъдарско. Към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а след това Пашов се опитал да укрие тялото  като го заровил в необитаем двор.  

 

Как се стигна до престъплението? 

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство обвиняемият често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фани се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а впоследствие се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 г. той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него, за които нямал разрешително.

След издирване на жертвата тялото й бе открито няколко дни по-късно, а след това Александър бе задържан.

Фани от Пъдарско е била застреляна в главатаБившият й мъж се снабдил с оръжие преди няколко месеца

Снимка: Денят на престъплението

Снимка: Докато се провеждаха огледи в къщата на Александър Пашов и имота на баба му