Багери и тежка техника отново влязоха в Шекер махала. Редица бараки са описани, а на обитателите им са издадени предписания за незаконно строителство.

Наш репортер научи, че улица „Деница” бе напълно изчистена и тротоарите освободени от постройките, издигнати без разрешение.  

До момента бараки и павилиони са затваряли улицата. В понеделник обаче багери са навлезли на улицата и са изринали със земята незаконните постройки. Акцията се е провела до късният следобед вчера, а днес техниката отново се е върнала, за да разчисти терена от боклуци.

Редица бараки, които не са били пригодени за живеене са премахнати. Те са били позиционирани както на тротоарите, така и на самата улици, залепени за оградата на ОУ „Панайот Волов”.

Наш репортер се свърза с кмета на район „Северен” – Стоян Алексиев, който заяви, че редица постройки са премахнати.

„Така улицата най-накрая ще бъде освободена и ще може да се преминава с коли. Това бе последният етап по разчистване на локацията. На практик по този начин ще свържем улица „Напредък” с улица „Дилянка”. Усилията ни са съсредоточени да не допуснем повторно незаконно строителство в кварталите”, каза за медията ни Стоян Алексиев.

Акцията по събаряне на постройки на улица „Деница” стартира още през 2019 година. Всички незаконни постройки, сред които павилиони, обори, конюшна и две бараки, бяха с издадени предписания за събаряне. Те са били позиционирани до двора на школото, както и върху пътя.