АПИ избра изпълнител и по втората поръчка за новия лъч на Околовръстното на Пловдив – за строителен надзор и консултантски услуги.  По идентичен начин с поръчката за строителството, тази за надзора бе „зациклила” повече от година, без движение по нея.   В крайна сметка процедурата е била финализирана преди дни, като за надзор е избрана фирмата „План инвест Пловдив”, които са дали оферта от 480 000 лева без ДДС. Това е доста под прогнозната цена от 750 000 лева ,а пловдивската компания е била класирана на първо място при участието на още 8 фирми.

Междувременно в КЗК е била депозирана нова жалба срещу избора на „Трейс” за изпълнител на строително-монтажнтие дейности.  Тя е от „Европейски пътища” за решението на избор, но от Комисията за защита на конкуренцията са отказали производство.

По другата жалба – от „ПСТ груп” на бившия зам.-министър на транспорта в кабинета „Борисов 1” – Камен Кичев, КЗК са започнало производство. Това означава, че комисията ще разглежда по същество жалбата и ще излезе с решение.

Фирма на бивш зам.-министър блокира с жалба новия лъч на Околовръстното на ПловдивКонсорциум с водещ партньор „ПСТ груп” е пуснала възражение в КЗК

Припомняме, че със свое решение от 16 март АПИ избра „Трейс холд груп” за изпълнител на връзката между Скобелева майка и Асеновградско шосе, които са били със 100 точки. Те бяха дали и най-ниска цена  - 34,5 млн. лева без ДДС или 41,9 млн. лева с налога при прогнозна цена от 50 млн. лева с ДДС.

Трасето на обходния път трябва да започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград – около 4,8 км.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Строителните работи трябваше да приключат в рамките на 18 месеца.