Цели 33 камиона на пловдивската транспортна фирма ПИМК са изгорели до основи в опожарения ферибот. Припомняме, че огненият ад обхваща кораба „Еврофери Олимпия” рано тази сутрин, докато той пътува от Гърция за Италия. 

На борда е имало 288 души, като 237 пътници и 51 души екипаж. Транспортирани са и най-малко 160 камиона на различни фирми-превозвачи, включително български. Пламъците обхващат ферибота малко след отплаване и капитанът му даде заповед за евакуация в 4,30 часа сутринта. Към този час фериботът се намира близо до гръцкия остров Корфу. 

Всички камиони остават на борда и са изпепелени. Шофьорите им обаче са евакуирани и спасени заедно останалите пътници и екипаж на борда. Според последни данни обаче липсват 11 души, които се издирват и към този момент. Няма данни измежду тях да има българи. 

Предстои да бъде извършено щателно преброяване на спасените пътници, които са откарани в Корфу. Най-малко един човек от спасените пък е в болница, предават гръцки медии. 

Щетите обаче са огромни. Тепърва ще бъдат оценявани според големината, вида на тировете, както и стоката, която се превозвали. 

Предстои разследване какво е довело до трагедията. Не е ясно колко е останало от кораба след изпепеляващия пожар. По непотвърдена информация огънят е започнал от гаража, т.е. там, където са съхранявани камионите.