Село Черноземен е без ток и вода, а реката подкопава основите на моста. Това сподели местната жителка, която ни изпрати снимки от селото. Както вече съобщихме, река Стряма е излязла от коритото си и край Калояново, където е обявено частично бедствено положение в селата Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна мала, Черноземен, Ръжево.

"Събрали са се големи дървета на малкото мостче в селото и се получава водопад, който подкопава основите му. Нивото е паднало и е нужно да се почистят СЕГА, защото идват още дъждове", апелира местната жителка.

Тя допълва, че жителите на селото са предимно възрастни хора, а помощ за тях, по думите й, не идва.

Пред наш репортер кметът на селото Тоня Христозова коментира, че състоянието на мостовете се следи постоянно и за момента няма опасност за съоръженията. Необходимо е нивото на реката да падне, за да бъдат почистени насъбралите се дървета. Осигурена е вода за битови нужди, няма проблем и с осигуряването на питейна такава. 

Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, разположени по поречието на река Стряма в община Калояново, съобщиха от общината.

Дървеният мост на Песнопой е в негодно за ползване състояние, а понтонният мост на Иван Вазово е в същото състояние.

В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите при роднини.