Над 200 жители на Войводиново събраха през съботния ден подписка в центъра на селото. Целта й е да изкажат недоволството си от  кризата с транспорта, която все още не е решена. Припомняме,че линия №15, която води пътници от Пловдив до селото и обратно, бе спряна. Решението беше взето, когато фирмата на братята Чолакови „Автотранс 2000“ са съобщили на Община Пловдив, че не искат да поемат маршрута заради ремонта на ул. „Брезовско шосе“. Те излязоха с оправдание, че трябва да заобикалят през ул. „Полет“, което удължава пътя.

След това решение обаче, някои от пътуващите не са успели да стигнат до работните си места в Пловдив, тъй като е липсвала информация за внезапното решение на превозвача.  Жители на селото бяха изключително възмутени от решението за прекъсване на пътната връзка. Линия №15 е единственият автобус, който свърза двете населени места.

 На 5-ти септември по време на срещата межди кметът на Община Марица Димитър Иванов, кметът на Войводиново Димитър Тосев, общинският съветник Димитър Чолаков от селото, заместник-кметът на общината инж. Петър Минков, както и експерти, които отговарят за транспортната мрежа. Там бе разгледани варианти, които спешно да решат проблема с транспорта и бе взето решение, че от понеделник, 9 септември, ще бъде възстановен транспортът от Войводиново до Пловдив и обратно.

По-голяма част от селото обаче, са решени да стачкуват ако в понеделник тяхното желание не бъде изпълнено. Те ще се съберат пред кметството в селото на мирен протест.

Войводиново остава без транспорт - превозвачът се оправдава с ремонтите в ПловдивЖители изпадат в недоумение как ще стигат до работа и училище

Войводиново излиза на протест, иска си обратно транспортаДнес ще стане ясно какво ще се случи с линия №15

Войводиново все пак ще има транспорт! Нов превозвач поема линиятаИмето му ще обявят в понеделник

Кризата с транспорта във Войводиново ще бъде решена до понеделник