Жители на Брестовица ще изпълнят заръката си, за която предупредиха още миналата седмица. Граждани активисти ще блокират движението на булевард „Пещерско шосе“ на 30 юли.

„СТИГА ВЕЧЕ ПОДАЯНИЯ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ! БРЕСТОВИЦА - НА ПРОТЕСТ! 30.06, СРЯДА, ДА БЛОКИРАМЕ ПЕЩЕРСКО ШОСЕ!“, гласи публикацията им в официалната страница на гражданско движение "Живот за Брестовица".

Жители на Брестовица заплашиха с блокиране на улици и гражданско неподчинение заради водата имХората поискаха оставката на редица държавни служители и началници

Припомняме, че на 16 юни представители на общността на Брестовица и Кадиево заявиха недоволството си пред Областна управа в Пловдив, и още тогава заплашиха, че това е последният им мирен протест и след това ще пристъпят към гражданско неподчинение.

Веднага след това Те се срещнаха с представители на ВиК холдинга,  областния управител на Пловдив Ангел Стоев. В рамките на срещата бяха обсъдени няколко алтернативи за проект, които да осигури чиста питейна вода на хората.

„Предстоят ни още четири години в същото положение. Намираме се в изходна позиция, но с тази подробност , че оттук насетне ни очаква режим на водата“, споделиха представители на гражданско сдружение „Живот за Брестовица“ веднага след срещата.

Изглежда това е в основата недоволството им да бъде засилено през последните дни и да доведе до нов протест срещу мангана в питейната им вода.

Жители на Брестовица: Предстоят ни още четири години в същото положениеТе допускат, че през лятото те ще трябва да се съобразяват и с режим на водата

Спартак Николов: Ще намерим бързо решение за Брестовица, има вариантиВ следващите дни „Български ВиК холдинг” решават за проблема в пловдивското село