Възрастно семейство прекара почти денонощие, блокирано в къщата си в село Каравелово. За това съобщи във фейсбук Стефани Тодорова, която от снощи се опитва да осъществи контакт с близките си. Бабата и дядото са на около 90 години и са трудноподвижни. Те са прекарали вчерашния следобед и цялата нощ на таванското помещение в къщата си, а достъпът до нея до тази сутрин е бил невъзможен, заради придошлата вода и довлачените от реката трупи. 

От снощи Стефани, която не живее в селото, търси контакт с възрастните хора и моли жителите на селото за съдействие. Тя успява да осъществи контакт с аварийните екипи, а местните се опитват да и съдействат, но достъпът до къщата се оказва невъзможен. Тази сутрин тя успява да влезне в къщата. За щастие, хората са невредими. Все още обаче се търси начин да бъдат евакуирани. 

Блокираните жители са в лошо здравословно състояние. Екипи на военните и пожарната търсят начин те да бъдат изведени от дома им. Тази част от селото е труднодостъпна не само заради наводнението, но и поради липсата на път. 

Припомняме, че в населеното място бяха наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия. Навлечени са инертни материали в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново и в град Клисура.

Част от евакуираните хора от село Каравелово прекараха нощта в кметството. Обилни валежи паднаха в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново и в град Клисура.

Снимки: Фейсбук