Тържествено, в присъствието на общинското ръководство на община „Родопи“ и председателя на ОбС „Родопи“  Георги Цанков, кметът на общината Павел Михайлов и кметът на село Марково Десислава Терзиева откриха най-новата асфалтирана улица в селото – „Иван Вазов“.

Събитието уважиха заместник-кметовете Емилия Иванова, Неази Таир и Борислав Инчев, общински съветници,  както и десетки жители на Марково.

Улица „Иван Вазов“ е изключително важна за марковци, но беше в много лошо състояние. След ремонта близо 400-метровата отсечка е с положен нов асфалт и изградено отводняване. Подменени са бордюрите и тротоарните плочки. Инвестицията е част от капиталовата програма на общината за 2022 година.

„Обновяването на улица „Иван Вазов“  е по настояване на кмета на селото Десислава Терзиева. Благодарение на сътрудничеството между общинското ръководство, кметството и общинският съвет успяваме да реализираме намеренията си за подобряване на инфраструктурата. Ние сме общност и трябва да си помагаме“, каза кметът Павел Михайлов.

На свой ред Десислава Терзиева благодари за реализирания проект.

„Ще продължа да водя битки заради населението на Марково. Много неща трябва да се случат  още в селото. Ще разчитам на подкрепа от всички“, поздрави присъстващите Терзиева.

Обновяване на главната улица „Захари Стоянов“ и най-големият инфраструктурен обект за общината за тази година – ремонтът на обходното шосе на  Марково, са основни проекти, които предстои да бъдат реализирани в селото. Вече има избран изпълнител и за ремонта на улица „Трети март“-продължение.

Община „Родопи“ има проект за разширяване на детската градина в селото, предстои и изготвяне на предложение за строителство на  нова сграда за яслена група. Избран е изпълнител, който трябва да изготви проект за изграждане на кръгово кръстовище на входа на селото в посока Пловдив.