Благотворителен базар в помощ на 30-годишната Таня Боргоджийска подготвят в Раковски. Той ще се проведе утре от 16:30 ч. пред сградата на общината, а всички присъстващи ще се насладят на вкусотиите на кулинарите от ПГ "Петър Парчевич".

„Нека подадем ръка на Таня в тежката битка, пред която я е изправил животът! Нека бъдем добри и съпричастни!”, призовават организаторите.

Таня е родена с порок на сърцето, поради което на няколкомесечна възраст претърпява първата си операция. Детството й премина по болници и санаториуми. „Бях в пубертета, когато здравето ми се влоши. Минаха няколко години ходене по специалисти, докато се установи истинската ми диагноза - Белодробна Артериална Хипертония. Няколко години след поставената диагноза ми бе направена белодробна трансплантация в Университетската болница AKH във Виена. Трансплантацията беше на 31.07.2015 година. След нея всичко беше наред, бях здрава и се чувствах добре”, описва състоянието си Таня.

Всичко се променило в началото на 2020 година, когато се разболява. В продължение на 11 дни лежи в болница ВМА в София, след което я изписват в състояние, в което да може да се качи на самолета за Виена. Там лекарите установяват, че е развила инфекция, заради която белодробната й функция е спаднала. Започва дълго лечение, което изисква болничен престой и много средства.

Битката на младата жена продължава и в момента и тя отново има нужда от нашата съпричастност.