Вълнуващ час на класа получиха децата от прогимназиалния курс на обучение в Основно училище „ Св. Св. Кирил и Методий“ в село Първенец. В двора на училището те посрещнаха с аплодисменти един от най-големите български спортисти, гимнастикът олимпиец Йордан Йовчев.

Кметът на община „Родопи“ лично поздрави госта, на когото за спомен от срещата, поднесе подарък и плакет с герба на общината.

Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев гостува в училището в Първенец по проект „Докосни звезда“. Непосредствен и земен, той поздрави децата и техните учители и сподели с тях, че макар и да не станат шампиони, за което се иска много труд и упоритост, те не трябва да спират да спортуват.

„ Спортът е нещо важно, което развива силата на духа и запазва здравето Учете, тренирайте и слушайте родителите си и своите учители“, сподели с децата Йордан Йовчев. „Така ще имате възможност за своя шанс в живота и ще успеете.“

С емоционални думи се обърна и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

„ Гордост! Това изпитва всеки българин, когато чуе името на Йордан Йовчев. Щастлив съм, че днес, всички ние, се докосваме до една легенда. Защото е истинско вълнение да гледаш един българин как е най-добър от всички в света. Следвайте неговия пример, защото с присъствието си Йордан Йовчев вдъхновява“, каза кметът Михайлов.

Училищният празник в Първенец продължи със спортна надпревара, а гостите останаха очаровани от гимнастическите умения на децата.

Печелившата полица бе на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Първенец.