Община Първомай търси медици за кабинета за неотложна помощ, който успя да запази. "Имаше опасност да го загубим, тъй като лекарите се канеха да го напуснат заради преумора", обясни кметът Николай Митков.

Заедно с председателя на общинския съвет Христо Вълчев и управителя на МБАЛ "Първомай" д-р Румяна Бойлова провели среща с лични лекари, практикуващи в града. На нея взели решение неотложният кабинет да продължи работа.

"От преумора сред личните лекари, даващи дежурства, имаше настроения да да бъде затворен. Успяхме да ги убедим да продължи да функционира. Вдигнахме и заплащането за дежурство от 100 на 150 лева на смяна", поясни кметът на Първомай. Той добави, че вече се търсят медици от други общини, в това число и от Пловдив. Така щели да си докарат допълнителни доходи, пише 24 часа.

"Надяваме се да привлечем медици за дежурства. През делничните дни те са от 19 до 7 часа сутринта, а в събота и неделя се редуват през цялото денонощие", поясни Митков.  По думите му местните жители разчитали на този кабинет.

Болницата в Първомай, в която е разположен кабинетът, била в много добро състояние, разполагала с модерно оборудване и кадри.