Стотици посетители и гости ще събере и тази година на Национален родопски събор „Върховръх 2021“. Той ще се проведе на 7 август във вилното селище, а програмата започва в 11 часа и ще продължи през целия ден.

На събора ще бъдат представени родопските традиции, обичаи и ритуали, занаяти, конкурси, игри и състезания. Заедно с храната за духа, ще има и храна за тялото. Курбан за здраве и вкусни и ароматни чевермета ще се въртят по време на Върховръшкия събор, който ще приключи вечерта с голям съборен огън.

„Елате да се съберем близки и далечни, познати и непознати хора от цялата страна и странство, и да разкажем най-хубавата приказка. Приказката за красотата на природата и Родопа планина, благородството, приятелството и душевността на българина. Приказката за изконните български ценности, традиции и обичаи. Приказката на историята, която трябва да поддържаме жива. А всичко това ни носи радост, гордост, национално самосъзнание. Бъдете наши специални гости и участници на събора”, приканват организаторите.