Днес кметът Павел Михайлов даде старт на строителните дейности по проект за енергийна ефективност.  ОУ „Неофит Рилски” в Ягодово е едно от трите училища, за които държавата отпусна средства за реновирането им. Ремонтите в Марково и Кадиево вече започнаха.

На официалната церемония в Ягодово присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, кметът на селото Димитър Дишев, общински съветници, служители на училището и родители.

„ Пътят до тук не беше лесен, но се радвам, че успяхме и днес резултатът е налице.Големият ефект от проекта е намаляването на разходите за електрическа и топлоенергия, както и подобряването на условията за работа в училищата. Продължаваме да работим по социалната политика в община „Родопи”, коментира кметът Павел Михайлов.  Той припомни , че още по време на откриването на учебната година пое ангажимент, че ще работи  за подобряване на материалната база в учебните заведения.

Освен топлоизолация, ще бъде направен и основен ремонт на покрива на основната сграда на училището. Средставата, отпуснати по програма на МОН са в размер на 251 хиляди лева.

Предвижда се и подмяна на горивната система. Със средства от общинския бюджет старите печки на твърдо гориво ще бъдат сменени с газова инсталация, а новината беше посрещната с аплодисменти от екипа на учебното заведение.

Учители и родители използваха присъствието на кмета и го запознаха със състоянието на базата и и предстоящите задачи, свързани с развитието на училището.