Изборният процес на територията на Пловдивско протичат нормално. Това заяви пред медии председателят на районната комисия Янко Радунчев. Към този момент избирателната активност в областта е по-висока от тази, регистрирана на предходните избори, заяви той.

Избирателната активност в 17 РИК към този час е  8,09%. От общо 291 008 гласоподаватели, своя вот към 11 часа са дали  23 543 души. Най-висок е процентът на гласувалите в Община Брезово  - 14,71%, следвана от Община Лъки - 11,45%, а най-нисък е в Община Раковски - 4,95%. В една от секциите в областта е регистрирана почти 100% избирателна активност. По предположения това в секцията в старческия дом в Старосел.

Избирателната активност в 16 РИК към този час е 6,26%. 

6,26% избирателна активност в Пловдив към 11 часа, най-активни са в "Централен"Гласували са 18 923 пловдивчани

„На територията на РИК 17 има 17 общини. Територията е много голяма, имаме 542 секции, с което сме на второ място в страната по брой секции. Логистиката при приемането на бюлетини е много сложна с оглед на това, че трябва да дойдат комисии от отдалечени места. Организацията, която сме създали е много добра. Единственото забавяне може да дойде от пътните ремонти, заради които трябва да се обикаля“, заяви Радунчев и допълни, че се надяват да подобрят рекорда от предходните избори, когато са били готови с резултатите в 00:30 часа.

В трета зала на Международен панаир-Пловдив има разположени 1100 стола за членове на избирателни комисии, които да отчетат изборните резултати, заяви още той. Всички присъстващи ще бъдат разположени вътре. Осигурени са им хранителни продукти и напитки.

Благодарение на Областна управа-Пловдив и РИК 17 гласуването в наводнените села в Карловско протича нормално, допълни той.

Стана ясно още, че към момента са получени са два сигнала за нарушения в изборния кодекс. Единия е в Асеновград, където е имало предизборни плакати по пункт за закуски, находящ се в близост до избирателна комисия. Вторият сигнал е в Куклен.