Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, кметът на с. Царацово Димитър Петров и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Община Марица“ Мария Гюзелева дадоха старт на изграждането на обществена зона за отдих в „Малкия парк“ в с. Царацово.

Средствата за проекта - 99 398 лв. , са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана от  Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, чрез  Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Община Марица“.

След водосвет, отслужен от отец Евгени, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов посочи, че  благодарение на усилията и подкрепата от екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“, общината ще реализира поредният спечелен проект, чрез който още едно кътче от общината ще се превърне в зелен оазис.

 „Днес полагаме основите на значима инвестиция в едно от най-бързо развиващите се села в община „Марица“. Благодаря на моя екип и на екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“ за съдействието при подготовката на проекта. Той включва обособяването на алеи, изграждането на детска площадка със съоръжения за игра и пясъчник, беседка, чешма, къщичка за книги и барбекю. Зоната за отдих ще бъде заобиколена от велоалея, на която децата ще карат тротинетки, колела и ролери. Надявам се след финализирането на проекта, този красив парк да стане още по-привлекателно място за игра на малчуганите и предпочитан кът за почивка на по-възрастните жители“, заяви кметът на община „Марица“.

Той изрично подчерта, че няма да спази традицията, при която се разбива бутилка шампанско в багера, за да се запази здравето на децата, които ще продължат да играят в зелената площ, където ще е бъдещият парк.

Димитър Иванов отбеляза, че строителната дейност ще протича под прекия контрол на кмета на с. Царацово и поиска качествена и навременна работа от фирмата-изпълнител.

„Молбата ми към строителя е да бъде спазен срока, а работата да бъде свършена качествено. Възлагам на кмета на с. Царацово Димитър Петров да упражнява ежедневен контрол на обекта и да оказва съдействие на строителите при необходимост“, каза кметът на община „Марица“.

На събитието присъстваха и зам.-кметът и председател на Управителния съвет на СНЦ „МИГ – Община Марица“ Гергана Титюкова, зам.-кметът Анелия Симеонова и общинският съветник от с. Царацово Георги Разпопов.

Програма „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони

Европейско финансиране:           84 488,42 лева

Национално финансиране:          14 909.72 лева

Обща стойност на проекта:       99 398.14 лева