В истински празник за село Златитрап се превърна церемонията по откриване на ремонтираната улица „5-та“. Община „Родопи“ реконструира напълно отсечката с дължина над километър. Улицата беше в плачевно състояние, макар да е основна и главна за жителите на селото. Ремонтът е за близо половин милион лева.

Лентата на обновения път прерязаха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът село Златитрап Анелия Уланова. Тържественото събитие за населеното място уважиха председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметовете Емилия Иванова, Борислав Инчев и Неази Таир, общинският съветник Христо Седмаков, представители на фирмата-изпълнител. Реконструкцията на пътната отсечка е чакана с десетилетия от хората, които бяха дошли специално да благодарят на общинското ръководство.

„Една дълго чакана инвестиция, макар улица „5-та“ да е най-важната за селото. Асфалтирана е през далечната 1966 година и сега, след 58 години, ние успяхме да я обновим. Но за мен по-важно е, че спазих обещанието си, което дадох в началото на мандата. Чувствам се удовлетворен, защото виждам колко доволни са хората. Работим така, че този мандат да остане в историята на община „Родопи“, като мандата на спазените обещания. Защото, за да има доверие между ръководство и граждани, трябва дадената дума да бъде изпълнена. Ще продължим инвестициите в селото“, каза кметът Павел Михайлов. На финала са процедурите за ремонт на улица „17-та“, предстои разширяване на детската градина с обособяването на още една група. В капиталовата програма са заделени средства и за обновяване на Клуба на пенсионера в селото.

Кметът на Златитрап Анелия Уланова благодари, от името на жителите на селото, за новия вид на улицата.

„Много години чакахме този, за всички нас, изстрадан ремонт. Златитрап е едно от малките населени места в нашата община. Но в лицето на сегашното общинско ръководство срещнахме разбиране и бяха отделени половин милион лева за улица „5-та“. Тя изрази надежда, че доброто сътрудничество и работата за решаване на проблемите на хората ще продължи с общи усилия.

Деца от детска градина „Първи юни“ и самодеен певчески състав към НЧ „Христо Ботев“ поздравиха гостите и жителите на селото, които дойдоха за откриването, а отец Ерм отправи благословия за безаварийно пътуване по новия път.