От вторник, 3 май, в зоната за административно обслужване на граждани в сградата на РУ-Карлово на ул. „Ал. Стамболийски” № 1 започва да функционира ново гише за прием и обработка на документи за регистрация на МПС, за които няма необходимост от идентификация.

Всеки жител с постоянна адресна регистрация на територията на Пловдивска област може да се възползва от възможността за изготвяне на дубликат на изгубено или повредено свидетелство за регистрация на МПС част II;  прекратяване на регистрация на ППС с пловдивски регистрационен номер или за промяна на собственост. Друга услуга, която ще бъде предоставяна, е издаване на транзитни номера за придвижване в страната на нерегистрирани МПС.

Приемът и обработката на документите ще става от понеделник до петък, за времето от 8.30 ч. до 12.00 ч. и от 13.00ч. до 16.00 ч.

ОДМВР – Пловдив уточнява, че автомобили, за които се предвижда идентификация, е необходимо да преминат съответната проверка през каналите в сградата на сектор „Пътна полиция” в Пловдив.