Стартира първият от шест семинара в рамките на проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма „Вътрешни работи” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021г.

Обучението се проведе в периода 02 октомври - 06 октомври в гр.Велинград, като участие в него взеха 40 полицейски служители от СДВР и ОДМВР в страната. Лектори на срещата бяха представители на Института по психология на МВР, ГД”Национална полиция” и Столична дирекция на вътрешните работи. Основен лектор и модератор бе инспектор Милорад Йорданов, а организатор инспектор Милен Минчев, и двамата от ГДНП. В края на събитието бяха връчени и сертификати на всеки от участниците.

В рамките на проекта предстои провеждането на още пет семинара, които ще се реализират през месеците октомври  и ноември тази година.

Главна дирекция „Национална полиция” изпълнява проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма „Вътрешни работи” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021г. Съгласно дейност 3.2. от проекта „Обучение на полицейски служители за превенция и разкриване на радикализация, насилствен екстремизъм и реч на омразата, по-специално прямо ромската общност” ще бъдат организирани и проведени общо 6 тридневни семинари /обучения/ за не по-малко от 240 полицейски служители.