С кратка церемония по „Първа копка“ кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов постави началото на ремонта на улиците „Трети март“ в село Оризари и „Васил Левски“ в Крумово.

На церемонията по откриване на строителните дейности бяха заместник-кметът Емилия Иванова, кметовете на двете населени места – Йордан Тотев на Оризари и Румяна Самоковарева, кмет на село Крумово, присъстваха още общински съветници и строителните екипи.

В Крумово кметът Павел Михайлов беше посрещнат от десетки граждани, които повече от 30 години чакане ще имат асфалтирана улица.

„Поели сме ангажимент към жителите на общината и ще го изпълним. Началото на ремонта на улица „Васил Левски“ в Крумово е поредното доказателство, че не само давам обещания, а работя за тяхната реализация. За мен е важна оценката на хората“, коментира кметът Павел Михайлов.

Улица „Васил Левски“ изглежда като черен път. Хората трудно използват автомобилите си, а преминаването на майки с детски колички е почти невъзможно.

„Когато виждам хората как се радват, че след 30 години чакане ще има хубав път ме мотивира да продължим с ударното строителство във всички населени места“, каза още Михайлов.

Улицата е с дължина почти половин километър и е с изградена канализация. Ремонтът предвижда подмяна на водопроводните тръби, нова тротоарна настилка и бордюри и цялостно преасфалтиране.

Основен ремонт ще бъде извършен и на улица „Трети март“ в Оризари. Той включва асфалтиране, нови бордюри и тротоари. Финансирането на строителството е по Фонд ФЛАГ.