Край на кариерата за добив на глини до Куклен. Концесионният договор за добив на строителни материали от находище „Батака" е бил прекратен предсрочно по време на заседание на Министерски съвет. Това е станало по взаимно съгласие между държавата и концесионера „Тракия Керам“ ЕООД, собственост на Теофана Михова. 

Находище „Батака" се намира на територията на община Куклен. През септември 2007 г. за него е сключен договор, съгласно който фирмата има право да добива материал от площ 321 300 кв.м., а срокът, в който има право да го прави, е 30 години. Концесионерът планираше да вложи в добива на суровината 960 000 лева, а по сметката на община Куклен да превежда 30% от концесионното възнаграждение.

Предвидената средногодишна производителност от кариерата бе 15 000 тона материал. Понастоящем обаче находището не се експлоатира, става ясно от решението на МС.

С мотив особеностите на пазара и липса на фабрика за преработка на глина в близост фирмата е поискала прекратяването на концесията. „Тракия Керам" ЕООД е посочило пред МС, че няма бъдещи инвестиционни намерения.