Пожар избухна в близост до пистата на Авиобаза „Граф Игнатиево“ от страната на Царимир. Стихията е възпламенила голям фронт сухи треви.

В битката с пожара са се включили 2 екипа от РДПБЗН-Пловдив и доброволците от ДФ „Мейдей“. Към този час пожарът е загасен.

Междувременно стана ясно, че се търсят доброволци от формированията за овладяване на бедствия, и спонтанни такива за овладяването на пожара, който навлезе от Гърция към област Кърджали.

Всички желаещи да се явят в 06:00 пред кметството в с. Чакаларово, община Кирково. „Имаме уверения, че неподготвените доброволци ще бъдат поставени под контрола на пожарникари. Носете си храна и вода и резервни дрехи. Рано сутрин и вечер става студено, така че имайте готовност с подходящо облекло. За гасаческите дейности задължително трябва да бъдете облечени с дълги крачоли и ръкави и затворени обувки като дрехите е хубаво да не са от синтетични материали“, съветват Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ.

Пожарът на границата с Гърция се разраства, фронтът му вече е 20 километраНа този етап няма пряка опасност в периметъра на пожара да попаднат населени места

Пожарът на българо-гръцката граница в района на връх Вейката се разраства и фронтът му вече достига 20 километра, съобщи заместник областният управител на Кърджали Бисер Николов. Според него на този етап няма пряка опасност в периметъра на пожара да попаднат населени места. Около 200 души се опитват да потушат пламъците.