До дни няколко десетки семейства в село Брестник ще се радват на нова улица. Ремонтните дейности по улица „ Патриарх Евтимий“ започнаха в присъствието на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, кмета на селото Атанас Шопов и заместник-кмета Емилия Иванова.

Отсечката е с изградена ВиК инфраструктура, но асфалтът е силно разрушен, а върху по-голямата част от платното той липсва напълно. Затова старата настилка ще бъде почистена и върху нея ще бъде положен плътен асфалтобетон.

„Излишно е да казвам, че състоянието на инфраструктурата в нашите населени места е дългогодишен проблем. Затова политиката ни, като ръководство, е да правим ремонти на големи участъци от пътното платно, които не подлежат на изкърпване“, коментира кметът Павел Михайлов.

В разговор с жители на селото, кметът сподели, че летните месеци ще бъдат натоварени откъм ремонти по всички населени места. В Брестник предстои да започне основен ремонт на улица „Петър Берон“- II и III част, ремонт на улица „Димитър Благоев“ , проектиране на основен ремонт на улица „Райко Даскалов“. Най-малките ще се радват на нова детска площадка. Около параклис „Св. Андрей Първозвани“ ще бъде изградена нова туристическа инфраструктура.