Социалната дейност е кауза и голяма отговорност към обществото. Затова през изминалия четиригодишен период на управление заложихме на силна социална политика. Заради бързо нарастващото население  община „Родопи“ има хронична нужда от нови детски градини и ясли и разширяване на  училища. Това заяви кандидатът за кмет на община „Родопи“, издигнат за втори мандат от МК  „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“.

Още в края на първия мандат на Павел Михайлов започна ремонт в сградата на детска градина „Първи юни“ в село Златитрап. Реконструкцията ще бъде извършена на етапи, като в момента текат строително-монтажни работи на първия етаж в детското заведение. Там ще бъдат обособени помещения за разкриване на една яслена група, със спално помещение, занималня и санитарен възел.

Най-малките жители на селото вече ще могат да получават по три ястия на ден, всяко от които по 150 грама. Пунктът за раздаване на храна започва да работи. Той е с капацитет 50 деца  от 10 месеца до 3 години, които не посещават детска градина. За дневния порцион родителите заплащат цена от символичния 1 лев.

Осъществен беше ремонт за близо половин милион лева на един от стратегическите и изключително важен за жителите обект – улица „5-та“. Тя е с дължина над километър, но беше в плачевно състояние, макар да е основна пътна артерия.  Асфалтирана е улица „37-та“. Направена е рехабилитация на ул. „44-та“.  Извършен е основен ремонт с подмяна на водопровод на улица „17-та“.

Павел Михайлов обясни, че още в началото на мандата селото се сдоби с първата си детска площадка, разположена в парка.  В двора на читалището беше изграден фитнес на открито, а децата в детската градина се радват на нови съоръжения за игра. По време на мандата беше направен ремонт на покрива на детската градина и отоплителната инсталация в кметството. 

Беше поставен павилион за пенсионерския клуб, където възрастните хора вече имат уютно място за срещи.  Общината получи съдействие от Областно пътно управление  за асфалтиране на пътя от околовръстното шосе до входа на селото. На среща с областния управител беше обсъдена възможността за поставяне на нова светофарна уредба, която ще регулира движението на околовръстното шосе  при кръстовището за село Златитрап и квартал „Прослав“.

Проектира се и ще бъде изградено мини футболно игрище с изкуствено затревяване. 

Близо 200 стари улични лампи в селото бяха сменени с ново енергоспестяващо LED осветление.

Вложените средства за ремонт на улици и сгради, и за изграждане на нови обекти в селото са на стойност 1 202 487 лева.

Социалната политика също е част от работата на кандидата за кмет на община „Родопи“ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

14 души в село Златитрап  всеки ден получават топла храна по проект „Топъл обяд в община Родопи“.

6 души лични асистенти полагат грижа за 5 нуждаещи се лица за извършване на дейности, отговарящи на индивидуалните потребности от личен, домашен или социален характер  по Механизъм за лична помощ. 2 души получават подкрепа по проект „Грижа в дома“.

С допълнителни субсидии и средства за провеждане на събития беше подпомогната дейността на читалището в селото. С пъстра фолклорна програма Златитрап отбелязва традиционния си събор по случай храмовия празник  на Св. Влкм. Марина. Всяка година селото е домакин на маскарадни игри и кукерско шествие по повод Сирни Заговезни.

В Златитрап сериозни инвестиции не бяха  правени с години. Вярвам, че показахме на хората, че работим и искаме да работим за тях. И върнахме тяхното доверие в институцията, наречена община.

Нека продължим заедно промяната, развитието и просперитета на община „Родопи“ с номер 68 в трите бюлетини за кмет на община Павел Михайлов, кмет на село Златитрап Светослава Томова  и листата за общински съветници от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"/БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/“.

Работим здраво! За доброто на община „Родопи“!

Купуването и продаването на гласове  е престъпление!