Бездомните хора, които обитават района около Централна гара в София, ще получат одеяла и пакети с хранителни продукти от Бачковския манастир

Те са осигурени от братята от Бачковски манастир „Успение Богородично“, съобщи игуменът на манастира Велички епископ Сионий. По думите му за нуждата от помощ за тези хора е алармирал отец Иван от Нови Хан, който е призовал духовенството за съдействие.

Дядо Сионий припомни, че отец Иван подпомага социално слаби и хора, изпаднали в голяма нужда и затруднение, като в неговия дом е настанил 60 нуждаещи се. „Неговият призив е духовенството и миряните веднага да помогнат на тези страдалци, които са изпаднали в затруднено положение, особено сега със застудяване на времето“, добави игуменът.

От Бачковския манастир имат готовност да подпомогнат 50 души, но при нужда ще предоставят допълнително одеяла и хранителни продукти.

Дядо Сионий добави, че идеята е веднага да се помогне на тези хора, но грижата за тях трябва да бъде постоянна, затова и в манастира се изгражда дом за възрастни социално слаби хора.