На главния път, минаващ през село Стойките, точно под читалището е зейнала огромна дупка, защото шахтата е разбита. При това се намира на завой.  Кметът и хората от селото не спират да звънят по институции вече 20 дни, но решение на проблема няма.  Или си прехвърлят проблема един на друг, или им откзват помощ , с обяснението, че „няма хора”.

Колите и камионите с трупи разместват капака, когато преминават през нея.  Освен оглушителния тътен, рискът от ПТТ е сериозен.

Ето какво написа наш читател, който подаде сигнал за проблема към TrafficNews:

“Към кого трябва да се обърнем, за да се направи тази шахта, която се намира в село Стойките на много остър завой под читалището. Вече от три седмици стои така. АПИ отговориха, че е работа на ВиК. ВиК отговориха, че не е тяхна отговорност, защото обекта не е приет. В Община Смолян ни казаха, че нямат работници.В Стойките също нямаме работници. Постоянно минават коли с трупи и изхвърлят капака настрани, дори да си е сложен на мястото. Участъка е много опасен както за коли, така и за пешеходци. Давани са сигнали и на тел. 112, резултат никакъв. Дайте ни съвет!!!”

Същият апел и изпратен и до кмета на областния град Смолян – Николай Мелемов, но реакция от там също не е получена.

Нашият читател допълва, че понякога камионите с трупи, заради тежестта си, изхвърлят капака на метър и половина, при преминаване през нея.